Σε Ριβιέρα μετατράπηκε το Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Το Παράλιο Άστρος μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στους προορισμούς εκείνους που μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο εξαιρετικά φυσικά τοπία, αναψυχή και μοναδική φιλοξενία στους επισκέπτες του, αλλά και τη διοργάνωση θαλάσσιων αγώνων αξιώσεων.

Έναν μοναδικό ιστιοπλοϊκό αγώνα απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Παράλιο Άστρος την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Τριάντα οκτώ εντυπωσιακά Catamaran συμμετείχαν στο 8ο Catamaran Cup που εφέτος διεξήχθη στο Παράλιο Άστρος της Βόρειας Κυνουρίας. Συνολικά, τα πληρώματα αριθμούσαν περίπου 400 άτομα.
Τα μέλη των πληρωμάτων κατενθουσιάστηκαν με την αρτιότητα της διοργάνωσης, αλλά και με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, των αλιέων του Παραλίου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Οι διαγωνιζόμενοι δήλωσαν μαγεμένοι από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και μας είπαν ότι θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal και επεσήμανε ότι πλέον με τις νέες δυνατότητες που έχει ο Δήμος μπορεί να υποδεχθεί ανάλογες δραστηριότητες.

«Είτε μέσω της εικόνας, του Τύπου ή της εμπειρίας, όλος αυτός ο κόσμος είναι δυνητικοί επισκέπτες του τόπου μας. Είναι δυνητικοί πελάτες μας τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε θερμά όλους τους επαγγελματίες του Παραλίου Άστρους, τους ψαράδες, τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Παραλίου Άστρους για τις προσπάθειές τους, καθώς όλοι, όπως είπε, έχουν υπερβάλλει ώστε να γίνει το Παράλιο Άστρος top προορισμός.

Από άποψη θέσεις, υποδομών και διάθεσης και πρόθεσης, σαφώς μπορεί να φιλοξενεί θαλάσσιους αγώνες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Άρης Κολλαρετάκης επεσήμανε:

«Λιμεναρχείο και Λιμενικό Ταμείο αγωνιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους διαγωνιζόμενους. Αναβαθμίζουμε το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους και όλη την περιοχή με τη διοργάνωση αυτή».

Οι διαγωνιζόμενοι εντυπωσιάστηκαν από το Παράλιο Άστρος και το ενέταξαν στον αγώνα. Ελπίζουμε του χρόνου να ενταχθεί και πάλι το λιμάνι του Παραλίου στον αγώνα.

Το βράδυ μετά τον αγώνα στο Θέατρο Παραλίου Άστρους στήθηκε μεγάλη γιορτή, παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος.

Η διοργάνωση του Catamaran Cup στη Βόρεια Κυνουρία είναι μια απόδειξη ότι όταν η Αρκαδία θέλει, μπορεί. Και η καλύτερη διαφήμιση για το Παράλιο Άστρος που φιλοδοξεί να μπει στον χάρτη των προορισμών που δεν δέχονται επισκέπτες μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλον τον χρόνο, προσφέροντας άρτιες υποδομές και τη ζεστή, αρκαδική φιλοξενία. Το αθλητικό αυτό γεγονός ήταν, επίσης, μια καλή «ένεση» για τη τοπική οικονομία σε μια σεζόν «νεκρή», όπως είναι ο Οκτώβριος για τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr, Astrosnews.gr

catamaran_cup_astros_17_1 catamaran_cup_astros_17_3 catamaran_cup_astros_17_4 catamaran_cup_astros_17_5 catamaran_cup_astros_17_6 catamaran_cup_astros_17_8 catamaran_cup_astros_17_9 catamaran_cup_astros_17_11 catamaran_cup_astros_17_12 catamaran_cup_astros_17_13 catamaran_cup_astros_17_14 catamaran_cup_astros_17_15 catamaran_cup_astros_17_16 catamaran_cup_astros_17_17 catamaran_cup_astros_17_21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s