Ο Πλάτανος Κυνουρίας κέρασε κάστανο και σύκο πλήθος επισκεπτών (pics,vid)

Πλήθος κόσμου τίμησε τη Γιορτή Σύκου και Κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι 15 λεωφορεία αποβίβασαν περίπου 2.000 επισκέπτες στο μικρό μαγικό χωριό του Πάρνωνα στους πρόποδες του Μαλεβού.

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου ετοίμασε μοναδικές λιχουδιές με βάση τα δύο ονομαστά προϊόντα της περιοχής, το σύκο και το κάστανο, όπως καστανόπιτες και σοκολατάκια σύκου. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες δε, ευνόησαν τις βόλτες σε όλες τις παραμυθένιες ομορφιές του χωριού που είναι γνωστό για τους καταρράκτες του, τα πολλά νερά, τα παραδοσιακά του λευκά σπίτια και την… τρέλα που εμπλουτίζει τα νερά του.

Οι επισκέπτες έφυγαν από το χωριό με γεμάτα χέρια, καθώς οι παραγωγοί διέθεταν μέλι, βότανα όπως τσάι και ρίγανη, αλλά και σύκα σε τσαπέλες.

Οι «δικοί», γέμισαν παγούρια και μερικά μπουκάλια νερό για να τα πάνε πίσω στη μεγαλούπολη. Εξάλλου, «σαν του Πλατάνου το νερό δεν θα ‘βρεις σ’ άλλα μέρη, με μια γουλιά δεν θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι».

Ρεπορτάζ arcadiaportal.gr/astrosnews.gr