Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη δακοκτονία χθες στο Αστρος (video)

Εκδήλωση και ομιλία του ΚΚΕ χθες στην πλατεία του Αστρους με θέμα τη δακοκτονία και τα προβλήματα που προκαλεί η μη εκτέλεσή της. Ο κεντρικό ομιλητής, το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ν. Γόντικας έκανε λογο, μεταξύ άλλων, για τις Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμων που “συνειδητά απαξιώνουν, διαλύουν και τελικά καταρρέουν συνειδητά τα προγράμματα συνολικής και ενιαίας καταπολέμησης του δάκου”.
Απαιτήθηκε να:

  • Να δοθούν τώρα τα φάρμακα στους αγρότες για να περισώσουν ότι γίνεται.
  • Να δοθεί τώρα, στο και πέντε έστω και με απευθείας ανάθεση η δακοκτονία
  • Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.
  • Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού, (μονίμου και εποχικού), στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.
  • Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

 

One thought on “Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη δακοκτονία χθες στο Αστρος (video)

  1. μαλλον ταχουν κονομησει οι αγροτες μας και δεν τους ενδιαφερει τι προτεινει ενα κομμα για την δακοκτονια. εκτος αν φοβουνται μηπως τους……..δαγκωσει ο εκπροσωπος του κκε. υστερα τι θα πουν και οι γειτονες αν τους δουν σε εκδηλωση του κκε. ντροπη……αχ, ρε κατακαημενη ΕΛΛΑΔΑ με τους ελληναρες που εχεις μπλεξει, τι προκοπη να κανεις.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s