Ξεκινά σήμερα το Estella Festival

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Πριν 400 χρόνια ήταν ακόμα νησί, το αστερόσχημο νησί Estella, με ένα μεσαιωνικό κάστρο του 1256 στην κορυφή του. Σήμερα η μισή θάλασσα έχει γίνει μια θάλασσα από ελιές, το νησί η πανέμορφη χερσόνησος του Παραλίου Άστρους και το κάστρο μια εμπειρία κρυμμένη και προστατευμένη.

Και τούτο το καλοκαίρι, στο Castello della Estella, το «Κάστρο του Αστεριού» του Παραλίου Άστρους, πραγματοποιούμε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ. Ξαναζωντανεύουμε το κάστρο, γιορτάζοντας τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου, το Estella Festival.

Για φέτος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίου Άστρους, έχουν διοργανώσει τα ακόλουθα:

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

18.00-21.00: Ξενάγηση στο Κάστρο – Ελεύθερη επίσκεψη του κοινού

21.00-21.15: “Το κάστρο των Ζαφειρόπουλων”, Παρουσιάσεις από την Ε.Φ.Α., τον κο Κούκλη Ευάγγελο, Χαιρετισμός Δημάρχου

21.15-22.30: Στου Διγενή τα κάστρα…” – Ρηνιώ Κουρδάκη (τραγούδι) – Γιώργος Παυλάκος (πιάνο). Δύο Έλληνες Καλλιτέχνες καταξιωμένοι στον χώρο της έντεχνης μουσικής, συναντιούνται στο επετειακό Ρεσιτάλ ενός πιάνου και μιας φωνής σε μια γιορταστική, ανασκόπηση μουσικών επιλογών που έγραψαν ιστορία. Θα υπάρξουν μελωδικές εκπλήξεις από την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε ο Μάνος Χατζιδάκις, με επιλογές από τις “Μπαλάντες της οδού Αθηνάς”, ειδικά επιλεγμένες από τον ίδιο στην Κέρκυρα το 1982, αλλά από άλλους κύκλους του. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει κορυφαία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη όπως και άλλων Ελλήνων συνθετών: Μ. Λοΐζος, Λ. Κηλαηδόνης, Σουγιούλ, Ξαρχάκος, Αρλέτα κ.α. όπως επίσης και ξένων συνθετών: Ν. Rotta, Kurt Weil κ.α.. Θα υπάρξουν αναφορές από τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

18.00-21.00: Ξενάγηση στο Κάστρο – Ελεύθερη επίσκεψη του κοινού

21.15-22.30: «EnCardia» – Μουσικές από την Κάτω Ιταλία και Ταραντέλες (στο θέατρο Παραλίου Άστρους)

2 thoughts on “Ξεκινά σήμερα το Estella Festival

  1. Αργά γίνεται η ανακοίνωση !!! Είναι υπερβολή να λέτε ότι ξεκινάει-σήμερα ένα φεστιβάλ, που διαρκεί 2 μέρες-τελειώνει αύριο !!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s