Το γύρο του διαδικτύου οι…. καβάτζες στο Παράλιο Αστρος

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει οι… ρεζερβέ ομπρέλες στο Παράλιο Αστρος. Μετά το δημοσίευμα του astrospararalio.gr ήρθαν οι αναδημοσιεύσεις από lifo.gr και aftodioikisi.gr και μάλλον έπεται και συνέχεια, αφού κάνει αίσθηση το μέγεθος της… εξυπνάδας.
Δεν είναι η πρώτη χρονιά που κάποιοι νομίζουν πως τους ανήκει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας και στερεώνουν εκεί ομπρέλες και καρέκλες. Κλειδαριές, αλυσίδες, ίσως αργότερα δούμε και… τσιμέντα.
Σε μια τοπική κοινωνία που έχει αναδείξει ως μέγιστο πρόβλημά της τα ωράρια των καταστημάτων έχουμε να δούμε ακόμα πολλά.
Οι συγκεκριμένοι παραθεριστές που έχουν κάνει κάτι τέτοιο μας είναι άγνωστοι, αλλά πάμε στοίχημα πως αν συζητήσει κανείς μαζί τους όλο και κάποιο “αυστηρό” και περισπούδαστο σχόλιο θα έχουν να κάνουν για τον τουρισμό στο Παρ. Αστρος.

Advertisements

4 thoughts on “Το γύρο του διαδικτύου οι…. καβάτζες στο Παράλιο Αστρος

  1. Όταν τα γράφαμε εδώ, πριν 4 χρόνια, κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Όχι ότι κάναμε τίποτε σπουδαίο, στο πλαίσιο της απλούστερης συμβολής του τοπικού τύπου στην ανάδειξη των προβλημάτων και την επίλυση τους λειτουργούσαμε. Οι τοπικοί άρχοντες τα παίρνουν προσωπικά και φέρονται σαν μικρά παιδιά, νομίζοντας ότι αν δεν κάνουν αυτά που πρέπει, τιμωρούν την κάθε ιστοσελίδα ή τον κάθε δημοσιογραφάκο. Στην ίδια μοίρα είμαστε όλοι αγαπητοί. 4 δήμαρχέοι και καμιά 100αριά αντιδημαρχέοι και σύμβουλοι έχουν αλλάξει από τότε που λειτούργησε το astrosnews. Άλλα ιστορικά έντυπα μετράνε ακόμα περισσότερους “άρχοντες” κατά την περίοδο λειτουργίας τους. Δεν φταίνε αυτοί που τα λένε και τα αναδεικνύουν αλλά η αδιαφορία και η μη λύση είναι η ουσία των προβλημάτων. Ξεκαβαλάτε λοιπόν το καλάμι και υπηρετείστε τα αξιώματα με ουσία και περιεχόμενο κι όχι μόνο για φωτογραφίες, χαρές και πανηγύρια. Και οι πολίτες και ο τοπικός τύπος σέβονται και θα σεβαστούν, αναγνώρισαν και θα αναγνωρίζουν την δουλειά και την αξία σας. Ασχοληθείτε όμως και με τα “μικρά”, η εποχή του διαδικτύου μπορεί να σε κάνει πανελλαδική (και …διεθνή καμιά φορά) ρόμπα και να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες σε άλλα, πράγματι πιο σπουδαία θέματα. Αυτός είναι ο ρόλος και η μοίρα της αυτοδιοίκησης. Κι αυτός είναι ο ρόλος του τοπικού τύπου, οποίος πλέον με τα social media έχει περάσει και στα χέρια κάθε πολίτη κι επισκέπτη, οπότε οι πιέσεις και οι ταχύτητες για περισσότερη αποτελεσματικότητα γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Κρίμα είναι να κολλάμε στις λεπτομέρειες και τους μικρο-εγωισμούς και να χάνεται η ουσία και το καλό αποτέλεσμα για όλους μας…

    Like

  2. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πάει κάποιος το πρωί που ανοίγουν τις ομπρέλες να τους βρείτε. Εκτός και τις έχουν στήσει εκεί και δεν τις χρησιμοποιούν…..
    Κάποιος μας κοροϊδεύει. Νομίζω?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s