Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης μας στην παρουσίαση βιβλίου του αγιογράφου των Αγίων Θεοδώρων Βλ. Τσοτσώνη. Εκπροσωπήθηκε και το Π. Άστρος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, αρκετών ιεραρχών, ιερέων και μοναχών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής η παρουσίαση του τόμου «Βλάσης Τσοτσώνης, Τοιχογραφίες και Ψηφιδωτά».

Πρόκειται για μία καλαίσθητη και φροντισμένη έκδοση που αναδεικνύει την εργασία του γνωστού ζωγράφου και αγιογράφου Βλάση Τσοτσώνη σε σημαντικούς χριστιανικούς ναούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, σε ιερές μονές των Μετεώρων, σε μεγάλους ναούς της Αττικής αλλά και στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο κ. Τσοτσώνης έχει αφήσει ήδη το καλλιτεχνικό του στίγμα στο Παράλιο Άστρος με την αγιογράφηση μέρους του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, Έξαρχο του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι, κληρικοί και λαϊκοί. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Λάζαρος Δεριζιώτης, Επίτιμος Διευθυντής Αρχαιοτήτων, η κ. Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός της Τέχνης, η κ. Γλυκερία Χατζούλη, Επ. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και ο π. Θωμάς Συνοδινός.

Από το Παράλιο Άστρος παραβρέθηκε ο αιδεσιμότατος ιερέας του χωριού π. Σταύρος Δελημανώλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνοϊνδονισιακού Συλλόγου “Ganesha” Γιώργο Ρούπα και το γεν. γραμματέα της Ενωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργο Παπούλια.

Δείτε το ξεχωριστό αφιέρωμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr στο έργο του Βλάση Τσοτσώνη
 http://www.iefimerida.gr/news/340115/oi-yperohes-agiografies-toy-tsotsoni-se-ierosolyma-meteora-kai-dimarheio-athinas-eikones 

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

4149428

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓÏ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓÏ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓÏ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓÏ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÙÌÁÔÏÓ ÔÏÕ ÁÃÉÏÃÑÁÖÏÕ ÂËÁÓÓÇ ÔÓÏÔÓÏÍÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Με πληροφορίες από την Εκκλησία της Ελλάδος. Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s