Κλήρωση για μεταφορά υπεράριθμων νηπίων από το Νηπιαγωγείο Παρ. Αστρους – Εντονες διαμαρτυρίες από γονείς

Ενταση και αναστάτωση σήμερα το πρωί, στη διαδικασία κλήρωσης για μεταφορά νηπίων σε άλλο Νηπιαγωγείο, αφού αυτό του Παραλίου Αστρους δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 25.
Η διαδικασία διεξήχθη παρουσία γονέων, μελών του συλλόγου γονέων, εκπαιδευτικών, του αντιδήμαρχου Π. Σαβούρδου και του διευθυντή α’βάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γκέσουρα. Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι λόγω των τετραγωνικών του Νηπιαγωγείου δεν μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από 25 παιδιά και τα δύο υπεράριθμα προνήπια θα έπρεπε να προκύψουν από κλήρωση. Η κλήρωση έγινε, αλλά όπως μας είπαν γονείς που βρέθηκαν στη διαδικασία, υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 30/9, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες γα τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου, από το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, στο κτίριο της πρώην Κοινότητας, στον πεζόδρομο.
Οπως μας είπε ο πρόεδρος της τ/κ κ. Κωνσταντίνου οι εργασίες θα πληρωθούν από το Κληροδότημα και πρόκειται για πυρασφάλεια, ηλεκτροφωτισμό, εργασίες στο δάπεδο κ.ά. Εργασίες δηλαδή που μπορούν να εκτελεστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που θα έπρεπε λοιπόν, συνεχίζει, ο πρόεδρος της τ/κ, είναι να γίνουν γρήγορα όλα τα διαδικαστικά, εγκρίσεις, δημοπράτηση από το Δήμο κά.
Οπως και να έχει αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και 4-5 χρόνια, χωρίς όμως γρήγορα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν λοιπόν να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταφορά, όχι μόνο για να μην ταλαιπρωρούνται γονείς και νήπια, αλλά και για αναπελευθερωθεί μια ακόμα αίθουσα στο σχολείο ενός χωριού με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s