“Προς  μνημόνιο χρέους μετά  το 2018  με  πολυετή  εποπτεία”, “όχι για ένα, πέντε αλλά για 40 χρόνια”

 

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Τα  ακόλουθα  επαναλαμβάνουμε  σε  κάθε ευκαιρία  από το 2009 . Δείτε παρακάτω τα πρόσφατα  νέα  που  δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Ας σταματήσουμε να φτιάχνουμε κόμματα  και  ας καταλάβουμε  τι γίνεται γύρω μας, με τα νέα που έρχονται  αν δεν το καταλάβουμε τώρα  δεν θα το καταλάβουμε ποτέ . Μόνο με  μια ενωμένη  δυνατή  φωνή  σε όλους τους καρχαρίες  θα  έχουμε  καλύτερα  αποτελέσματα ,αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον. Ας  αφήσουμε προσωρινά  τα κόμματα, τα καπετανάτα και τις καρέκλες μας.

 “Ήρθε η  ώρα γιά  εθνική ενότητα  και εθνική συνεννόηση | 17/03/2015 03:28

Είναι  κοινώς  παραδεκτό  πια ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες  και ότι έχουμε  μεγάλο  πρόβλημα  που  κανένα  κόμμα  μόνο του  δεν μπορεί  να  το λύσει. Αντίθετα  κάθε φορά που ένα η δύο κόμματα  προσπαθούν  μόνα  τους με όλη την καλή  διάθεση  που έχουν να λύσουν αυτή  την κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης , που είναι τελικά χειρότερη  και από ένα πόλεμο ,τα πράγματα γίνονται από μόνα τους πολύ χειρότερα, βλέπουμε τι γίνεται με τις τράπεζες τελευταία. Ο πρωθυπουργός  να  ζητήσει  απο τον πρόεδρο  της δημοκρατίας να  διερευνήσει τη  δημιουργία  κυβέρνηση  Εθνικής  Ενοτητας  για  δεκα  χρόνια που θα αποτελείται  κυρίως  από  τεχνοκράτες  η και πολιτικούς  και  που θα στηρίζεται από  όλα τα κόμματα  του  δημοκρατικού τοξου.

Γιάννης  Γρηγ. Κουρόγιωργας”

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=686191

 

“ΣΕΝΑΡΙΟ  ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ “

“Προς  μνημόνιο χρέους μετά  το 2018  με  πολυετή  εποπτεία”, “όχι για ένα, πέντε αλλά για 40 χρόνια,”

Ελευθερίας Αρλαπάνου

“Σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αρχίζει να λαμβάνει το δράμα «ελάφρυνση χρέους» μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας καθώς οι βασικοί παίχτες, Βερολίνο και ΔΝΤ, ρίχνουν στο τραπέζι  ακραία σενάρια. Και μετά την αποκάλυψη των εκρηκτικών διαλόγων που διημείφθησαν στη συνάντηση, δείχνουν το σκηνικό σύγκρουσης που δεν προοιωνίζεται ευνοϊκή λύση, ούτε στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3% ή 3,5% του ΑΕΠ για πάνω από 20 έτη χωρίς καμία ελάφρυνση, διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων όχι για ένα, πέντε αλλά για 40 χρόνια, σενάρια για αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης στο οποίο τυπικά έχει απλά τον ρόλο του συμβούλου, τέταρτο μνημόνιο πριν καν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος έως και εξώθηση της Αθήνας σε σύγκρουση με τους δανειστές, είναι ορισμένες από τις «εναλλακτικές» σε ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς.

Όπως εκτιμούν έμπειροι παρατηρητές, στη φάση αυτή ίσως απλά παρακολουθούμε το αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η διαπραγμάτευση  μεταξύ του ωμού ρεαλισμού του ΔΝΤ και της, καλβινιστικής έμπνευσης, στρατηγική του Σόιμπλε. Τα σπασμένα ασφαλώς θα πληρώνει ο πιο αδύναμος, που στην περίπτωση μας είναι η ελληνική οικονομία.

Η στάση των δανειστών  δείχνει  πάντως ότι οι αποφάσεις θα είναι οδυνηρές για την Ελλάδα ως προς την πολυετή επιτήρηση στην οποία θα βρίσκεται ώστε να πετυχαίνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Γερμανία επιδιώκει την υπογραφή ενός είδους «Μνημονίου… χρέους» που θα υπογραφεί στο τέλος του υπάρχοντος προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.”

Δείτε το σύνδεσμο  παρακάτω για αποκαλυπτικές  λεπτομέρειες

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114621700

 

“Σε μια απίστευτη ομολογία προχώρησε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στην προσπάθεια του, να απεμπολήσει την πατρότητα του προγράμματος, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, πως η κυβέρνηση συγκυβερνά με την τρόικα αλλά και πως “μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο”.

“Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία” τόνισε σοκάροντας πολλούς ο Κώστας Ζαχαριάδης”

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=114622398

unnamed-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s