Εκτιμήσεις γεωπόνων την πορεία της καρπόδεσης στην περιοχή

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Εδώ και αρκετές μέρες οι γεωπόνοι του Συν/σμού βρίσκονται στους ελαιώνες της περιοχής μας για να εκτιμήσουν την πορεία της καρπόδεσης. Οι πρώτες διαπιστώσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, έχει γίνει κάποια ζημιά στην ανθοφορία, αλλού μεγάλη και αλλού μικρότερη, μάλλον λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στις αρχές του μήνα. Έχουμε ενημερώσει τον ΕΛΓΑ, ο οποίος θα κάνει επίσκεψη έως το τέλος του μήνα.
Αν για οποιοδήποτε λόγο η ελαιοπαραγωγή και φέτος δεν πάει καλά, η ζημιά για την περιοχή μας θα είναι ανεπανόρθωτη.
Καλούμε όλους τους αγρότες να είναι μαζί και κοντά στο Συνεταιρισμό και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στα όποια προβλήματά μας. Ο Συνεταιρισμός ανήκει σε όλους τους αγρότες της περιοχής μας και είναι στη διάθεσή τους με όλες του τις υπηρεσίες.
Οι ώρες λειτουργίας του Συν/σμού είναι καθημερινά 8.00 έως 3.00 το πρωί και 6.00 έως 8.00 το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί 8.00 έως 2.00.

Το Δ.Σ.

Advertisements

One thought on “Εκτιμήσεις γεωπόνων την πορεία της καρπόδεσης στην περιοχή

  1. Δεν χρειάζζεται να είναι κανείς γεωπόνος για να καταλάβει ότι η ζημιά στην ανθοφορία-καρποδεσία δεν οφείλονται ΜΑΛΛΟΝ στις υψηλές θερμοκρασίες στις αρχές του μήνα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ στο σαραντάριπου κτύπησε η περιοχή το Σάββατο 13 ΜΑΙΟΥ.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ανοιχτομάτης για να παρατηρήσει πως η ζημιά στα μη ποτιστικά ελαιοχτήματα δεν ειναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ή ΜΕΓΑΛΗ, αλλά ΟΛΙΚΗ.
    Δεν χρειάζεται και πολλή φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς πως οι εκτιμήσεις για τη ζημιά έπρεπε να γίνονται ήδη, και όχι μετά από ημέρες, όταν ο καμμένος καικατεστραμμένος ανθός θα έχει εξαφανιστεί από τα δέντρα.
    Μάλλον συνεχίζετε να είστε εκτός τόπου και χρόνου, όπως στα προηγούμενα χρόνια όταν η δακοκτονία γινόταν κατά το μάζεμα της ελιάς ή και καθόλου, χωρίς να παίρνετε θέση και …

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s