Λίγο πριν τη δημοπράτηση του κόμβου της Ραχούλας (video)

Ενα πολυσυζητημένο και μεγάλης σημασίας έργο είναι λίγο πριν τη δημοπράτησή του. Ο κόμβος Αστρους – Παρ. Αστρους και Αστρους – Λεωνιδίο (κόμβος Ραχούλας), που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους οδηγούς και λόγω ελλείψεων έχουν προκληθεί αρκετά ατυχήματα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την διαμόρφωσή του. 
Στο χθεσινό ΔΣ ψηφίστηκν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαραίτητο στάδιο για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο.

Η μελέτη προβλέπει σηματοδότηση, φωτισμό, διαπλάτυνση, νησίδες και λωρίδες που θα κατευθύνουν την οδηγό. Ενστάσεις ακούστην κυρίως από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον πρόεδρο της δ/κ Αστρους κ. Δικαίο πως ίσως να ήταν καλύτερη λύση η κατασκευή στρογγυλής πλατείας για κυκλική πορεία των οχημάτων. Μια τέτοια πλατεία, όπως είπε όμως ο μηχανικός του Δήμου κ. Κούσουλας πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 38 μέτρα και κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όπως και τα φανάρια. Περαιτέρω απαλλοτριώσεις, όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Μαντάς δεν μπορούν να γίνουν.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο όλη τη χθεσινή συζήτηση του θέματος, που προκάλεσε μάλιστα και αρκτές εντάσεις, ειδικά από τις αναφορές του κ. Σκαντζού για χαριστικά έργα υπέρ… ημετέρων των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Στιγμιότυπο 2017-05-23, 7.53.49 π.μ.

2 thoughts on “Λίγο πριν τη δημοπράτηση του κόμβου της Ραχούλας (video)

  1. Δεν μου φαίνεται πως με παραπανω διαγραμμιση και ταμπέλες και νησίδες λύνεται το πρόβλημα…! Τα φανάρια είναι μια λύση μόνιμη, οριστική και ασφαλής! Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνουν? Ας μας απαντήσει κάποιος!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s