ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του προέδρου του Συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής

Αγαπητοί πατριώτες,
Με λύπη μου αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να ανακοινώσω θέματα που αφορούν το Σύλλογο και κατ’ επέκταση το χωριό μας. Όπως είχα δεσμευτεί εγώ προσωπικά και το Συμβούλιό μου, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ινία του Ιστορικού μας Συλλόγου, στόχος μας ήταν να προχωρήσουμε

στην εξυγίανσή του μολονότι  τα εμπόδια που μας έβαζαν από την πρώτη μέρα ήταν πάρα πολλά. Σας θυμίζω αρχαιρεσίες τον Ιούλιο του 2016 που κάποιοι πατριώτες ήρθαν με σκοπό να ακυρώσουν  τη Γενική Συνέλευση, όμως δε τα κατάφεραν. Στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς αποφάσισαν να σύρουν το Σύλλογο στα δικαστήρια κάνοντας ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στους κυρίους Μερίκα Γεώργιο, Παντελάκη Αλέξανδρο, Παινέση Εμμανουήλ και Ατζινά Μαρία. Παρόλο που πίστευαν ακράδαντα πως η  Ελληνική Δικαιοσύνη θα τους δικαιώσει, υπολόγιζαν χωρίς τους δικαστές, οι οποίοι τους απέρριψε τις αιτήσεις τους και μάλιστα τους υποχρέωσε να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα προς τον Σύλλογο, τα οποία μέχρι σήμερα οφείλουν. Μάλιστα στην αγωγή τους ζητούσαν να καλύψει ο Σύλλογος τα δικαστικά τους έξοδα θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα κερδίσουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια.  

¨Κύριοι¨ σας ενημερώνω πως ο Σύλλογος έχει δείξει ανοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμορφωθείτε λοιπόν με τις δικαστικές αποφάσεις και τακτοποιήστε τις οικονομικές  υποχρεώσεις σας προς το Σύλλογο και αφήστε τα διάφορα τεχνάσματα………. και στην τελική εάν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά οι ίδιοι, ζητήστε την βοήθεια του χρηματοδότη σας (όπως εσείς διατυμπανίζετε πως έχετε) ο οποίος σας κατευθύνει να πάτε το Σύλλογο στα δικαστήρια μέχρι τέλους! Πείτε του λοιπόν να τακτοποιήσει και αυτό όπως σας διατάζουν τα Ελληνικά Δικαστήρια!

Στο σημείο αυτό θα αναφερθώ στο επόμενο θέμα, που για μένα είναι το σημαντικότερο. Ενημερώνω τους γονείς και τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και τους φοιτητές μας που είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης και βραβείων από το Ίδρυμα Γεωργίου & Ανδρονίκης Καλατζή, πως η καθυστέρηση της καταβολής οφείλεται καθαρά στις παραπάνω ενέργειες των εν λόγω «κυρίων». Τώρα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, δεσμευόμαστε πως  θα λήξει και αυτό το θέμα και ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Κατά σύμπτωση ; και προς καμία έκπληξή μας, πάλι οι ίδιοι άνθρωποι και τρεις τέσσερις ακόμη, ήρθαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν εναντίον του Συλλόγου στη διένεξη που υπάρχει με τον τέως ενοικιαστή του ξενοδοχείου κύριο Παναγιώτη Κατσή. Υποστήριξαν λοιπόν στην αγωγή που έχει κάνει ο κύριος Κατσής και ζητάει τη μείωση του ενοικίου από 22000,00€ ετησίως που είχε πλειοδοτήσει το 2011 με τη γνωστή μείωση που του είχε γίνει, μέσα σε περίπου ένα εξάμηνο στις 12000,00€ για τα έτη 2012-2013 και ενώ έπρεπε να επανέλθει στην αρχική συμφωνία των 22000,00€ προσέφυγε στα δικαστήρια για νέα μείωση που ζητάει να ανέρχεται στις 8000,00€. Αυτά για τους προαναφερθέντες κυρίους που ήθελαν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ του Συλλόγου στις εκλογές του 2016 τρομάρα τους, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση. Ως εδώ λοιπόν, πολύ ασχοληθήκαμε…!

Τώρα όσον αφορά το θέμα με την παύση λειτουργίας της επιχείρησης του ξενοδοχείου, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω τα πεπραγμένα όλης της υπόθεσης για να μάθουν οι Αγιοπετρίτες αν την επιχείρηση την έκλεισε ο Σύλλογος ή ο εν λόγω επιχειρηματίας. Εγώ ως πατριώτης είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στον συμπατριώτη και φίλο Πάνο, που δεν νομίζω να το αμφισβητεί, το 2013 που έληξε η περιβόητη μείωση σε καλέσαμε το τότε ΔΣ να συζητήσουμε το τι μέλει γενέσθαι και η απάντησή σου ήταν θα τα βρουν οι δικηγόροι, έτσι δεν είναι; Και σε ρωτάω για άλλη μια φορά αφού έβλεπες πως η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη, γιατί δε έφευγες οικειοθελώς παρά προσέφυγες στα δικαστήρια και ανάγκασες το Σύλλογο να προχωρήσει σε ενέργειες που δεν είναι ευχάριστες μεταξύ πατριωτών; Και σου θυμίζω πως η σύμβαση μεταξύ Συλλόγου  και της επιχείρησης σου έληξε 30/4/2017.

Για του λόγου το αληθές και προς ενημέρωση όλων, δημοσιεύω την εξώδικη διαμαρτυρία του Συλλόγου (δες ΕΔΩ).

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως είμαι παρών και στις επάλξεις για το Σύλλογό μας και για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, δεν κρύφτηκα ποτέ και αυτά που λένε κάτι ανθρωπίσκοι, το καλύτερο που μπορώ να τους χαρακτηρίσω, είναι ότι δεν έχω την ανάγκη καταξίωσης από αυτούς. Δε συμφώνησα ποτέ με τέτοιους τύπους, που σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ πατριωτών νομίζοντας πως έχουν προσωπικό όφελος. Και το λέω, για αυτούς που δεν κατάφεραν αυτά που ήθελαν με όποιους τρόπους επιχείρησαν, και τώρα αναγκάζονται να παίρνουν τηλέφωνο Συμβούλους μου και να τους εκβιάζουν να παραιτηθούν ( προς ενημέρωσή τους, τα μαθαίνω όλα….) ενώ στη συνέχεια κρύβονται σε χαράδρες, για να έχουν τη δικαιολογία πως δεν έχει σήμα το τηλέφωνό τους, και ο νοών νοείτω. Ας καταλάβουν   τελικά που τους έχει εντάξει η κοινωνία.

Εν κατακλείδι  τονίζω για πολλοστή φορά, ο Σύλλογος θέλει και έχει ανάγκη πατριώτες που να αγαπάνε και να σέβονται την ιστορία του.   

Γεώργιος Νικ. Παινέσης
Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s