Κατεδάφιση καταγεγραμμένων αυθαίρετων κατασκευών σε χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι εργασίες υλοποίησης πρωτόκολλων  κατεδάφισης σε κοινόχρηστους χώρους του λιμένα Παραλίου Άστρους, όπου αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Οι εργασίες εκτελούνται σε συνεργασία συνεργείων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των καταστηματαρχών.

Τα πρωτόκολλα παρέμεναν ενεργά και δεν είχαν προσβληθεί ποτέ. Η ύπαρξη των αυθαίρετων κατασκευών δημιουργούσε παράνομο περιβάλλον και σημαντικές δυσχέρειες στην αδειοδότηση των χώρων αυτών, κάθε χρόνο, με παράλληλη απώλεια εσόδων για τον Δήμο.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επιχειρηματίες, ήταν όμηροι της τυπικά αυθαίρετης χρήσης και τα αποτελέσματα εκφράζονταν με πρόστιμα, απειλές και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πιστός στην πολιτική ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν οι νομικές, διοικητικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί κλίμα καλής λειτουργίας και συνεργασίας με όλους, προχωρά μετά τη θέσπιση διοικητικών προστίμων και το αίτημα για τροποποίηση της απαγόρευσης χρήσης μουσικής, σε άρση όλων των καταλοίπων της παλιάς ευκαιριακής και μεροληπτικής λογικής που επικρατούσε στον χώρο.

Συγχρόνως, επιτροπές του Δήμου, ήδη καταγράφουν παράνομες χρήσεις κοινόχρηστων χώρων, με σκοπό τη διαπίστωση προβλημάτων και όχι την καταστολή.

Όσο δύσκολο και αν είναι να ξεκαθαρίσει το υφιστάμενο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, η νομιμότητα είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθούμε στο θεσμικό, φυσικό και δομημένο περιβάλλον που όλοι επιθυμούμε για τον Τόπο μας.

Αρκεί να πιάσουμε και να ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή…

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s