Πέρασε από το ΔΣ η πρόταση για ενισχυτές και ηχεία στον παραδοσιακό οικισμό (video)

Την αλλαγή της διάταξης του προεδρικού διατάγματος που απαγορεύει στα κατστήματα του παπαδοσιακού οικιμσού στο Παρ. Αστρος να χρησιμοποιούν ενισχυτές και ηχεία ψήφισε χθες κατά πλειοψηφία το ΔΣ. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση του Δήμου προς το κράτος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διάταξη άλλαξε ήδη.
Μαζί με τη διάταξη για τους ενισχυτές και τα ηχεία έγινε σαφές ότι αυτά τα μαγαζιά θα έχουν ανώνατο όριο τα 80 ντεσιμπέλ εντός του κταστήματος, ενώ απαγορεύονται ούτως ή άλλως τα ηχεία σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και το ότι θα προηγείται ηχομέτρηση πριν δοθεί η άδεια λειτουργίας.
Η συζήτηση ξέφυγε και πάλι αφού ακούστηκαν πράγματα για οχλήσεις κατοίκων, ωράρια, όρους λειτουργίας κ.ά. Το λόγο εκτός των δημοτικών συμβούλων πρόεδρος της τ/κ κ. Κωνσταντίνου, καθώς και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Μια διαφορετική πρόταση έκανε ο δ/σ κ. Αγγ. Καμπύλης, αφού, όπως είπε, το θέμα αφορά τους κατοίκους του Παρ. Αστρους, να γίνει δημοψήφισμα.
Δείτε παρακάτω βίντεο με τη συζήτηση του θέματος.
Εμείς ως astrosnews έχουμε και πάλι να προτείνουμε ψυχραιμία. Καλοκαίρι έρχεται και όλοι πρέπει να δουλέψουν, χωρίς βέβαια να ενοχλούν τους κατοίκους, Ομως η τήρηση των κανόνων κοινής ησυχίας δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού, αλλά όλων.

18338784_10212666265642262_1836722729_o

18339082_10212666257202051_748753654_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s