Χελιδονίσματα από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού με τη συμμετοχή 190 μαθητών!

Ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια ολοκληρώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία!

Στο πλαίσιο της δράσης «Χελιδονίσματα 2017» πραγματοποιήθηκαν τρεις επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης από τα στελέχη του Φ.Δ. στα Δημοτικά Σχολεία, Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας (29.03.2017), Παραλίου Άστρους Αρκαδίας (30.03.2017) και Σκαφιδακίου Αργολίδας (05.04.2017) οι οποίες περιλάμβαναν, προβολή παρουσίασης με θέμα τα διάφορα είδη χελιδονιών που επισκέπτονται ή και διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας, χειροτεχνίες με θέμα τα χελιδόνια καθώς και την κατασκευή φωλιών από φυσικά υλικά.

Η χαρούμενη αυτή περιβαλλοντική δράση, αφορούσε συγκεκριμένα στην κατασκευή πάνω από 160 πήλινων χελιδονοφωλιών για σπιτοχελίδονα (Delichon urbica) με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά γύρω από τον ερχομό των χελιδονιών και το μακρύ και δύσκολό τους ταξίδι. Οι μαθητές προκειμένου να τα βοηθήσουν έφτιαξαν για αυτά τις φωλιές τους τις οποίες στη συνέχεια πρόκειται να τοποθετήσουν, αφού στεγνώσουν, στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Όπως κάθε χρονιά, τα υλικά που απαιτήθηκαν για την εκδήλωση, όπως ο πηλός, τα καλούπια, τα χάρτινα κουτιά και το έντυπο ενημερωτικό υλικό, καλύφθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης με την επισήμανση ότι στην περίπτωση της δράσης του Δημοτικού Σκαφιδακίου, η αγορά του πηλού ήταν μια ευγενική δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ο Φορέας Διαχείρισης παραμένει στη διάθεση όλων όσοι επιθυμούν περεταίρω ενημέρωση σχετικά με την σωστή τοποθέτηση των χελιδονοφωλιών σε κατάλληλες θέσεις (π.χ. κάτω από βεράντες και μπαλκόνια).

Φορέας Διαχείρισης

Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Xelidonismata_FDOPYM_2017 (1) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (2) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (3) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (4) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (5) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (6) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (7) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (8) Xelidonismata_FDOPYM_2017 (9)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s