ΕΑΣ Κυνουρίας: Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για δασικούς χάρτες και Βιολογική Γεωργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 30/3/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με θέματα το μέτρο 11 του ΠΑΑ που αφορά την Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία και τους Δασικούς χάρτες. Από τον Συνεταιρισμό μας συμμετείχαν το μέλος του Δ.Σ. Περδικάρης Γεώργιος και ο προιστάμενος Ρούνης Γεώργιος. Η συνάντηση έγινε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Τσιρώνη και την κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου – Σαράντη ειδική Σύμβουλο του κ. Τσιρώνη και Περιφεριακή Σύμβουλο Πελοποννήσου. Παρούσα ήταν και η κ. Βράντζα Παναγιώτα  βουλευτής Καρδίτσας.

Για το θέμα των Βιολογικών θέσαμε το πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά την υποβολή τετραπλάσιου αριθμού αιτήσεων από τις αναμενόμενες, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο προυπολογισμός του μέτρου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός, μας ενημέρωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Για τους δασικούς χάρτες, μεταφέραμε την ανησυχία και τις αντιδράσεις των παραγωγών της περιοχής μας μετά την πρόσφατη ανάρτηση των χαρτών. Μας ενημέρωσε ότι μετά από συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη του Υπουργείου αλλά και με τα συναρμόδια Υπουργεία θα ανακοινωθούν μέτρα που θα λύνουν ορισμένα επιμέρους θέματα και θα διευκολύνουν την διαδικασία των ενστάσεων.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και ολοκληρώνοντας διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας, αναμένοντας τις ενέργειες του Υπουργείου σε ότι αφορά τα παραπάνω θέματα και ζητήσαμε να επανέλθουμε. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε όλα τα μέτρα που θα προκηρύσσονται  τα κριτήρια θα προκύπτουν μετά από διαβούλευση με τους αγροτικούς φορείς στην οποία και θα μετέχουμε.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου – Σαράντη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να έρθει στην περιοχή μας, ως κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα που θα διοργανώσει ο Συν/σμός μας, με θέμα την ενημέρωση των παραγωγών για τους δασικούς χάρτες.

Σύντομα ο Συνεταιρισμός μας θα είναι σε θέση μαζί με το ΟΣΔΕ, με εξειδικευμένο προσωπικό να ενημερώνει και να δίνει λύσεις στους παραγωγούς για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των Δασικών χαρτών.      

 

Για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συν/σμό Κυνουρίας

Το Δ.Σ.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s