Το πρόστιμο στη μονάδα διαχείρισης και τα μητρώα μελετητών και εργοληπτών στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (video)

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι διαφορές με την Περιφέρεια ήρθαν και χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τον ορισμό δικηγόρου για πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τη λειτουργία της μονάδας στον Τάνο. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιβληθεί από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας (περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας) πρόστιμο 15.000 για παραλλείψεις όπως διάφορα διάσπαρτα δέματα και για υπόλειμμα που δεν βρίσκόταν σε στεγανό σημείο.
Ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς είπε πως δεν γίνεται να επιβάλλονται πρόστιμα σε ένα Δήμου που κάνει διαχείριση με κανονική μονάδα τη στιγμή που άλλοι Δήμοι “εξαφανίζουν” τα σκουπίδια τους λειτουργώντας ουσιαστικά ακόμα παράνομες χωματερές. Αλλά και για τις όποιες παραλλείεις όπως το υπόλειμμα είπε πως ουστιαστικά είναι ευθύνη του εργολάβου. Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, όπως του δ/σ Αγγ. Καμπύλη παρά τις διαφωνίες τους για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος από το Δήμο.

 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία μητρώου μελετητών και εργοληπτών στο Δήμο έκανε ο Δήμαρχος κ. Π. Μαντάς, λέγοντας μάλιστα πως είναι η πρώτη δημοτική αρχή που κάνει πράξη κάτι τέτοιο. Περισσότερα για τα μητρώα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε για τα δύο θέματα το παρακάτω βίντεο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s