Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Λεωνιδίου για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα (pics,vid)

Από το leonidion.gr
Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα, με βασικό θέμα την ανάδειξη του χλωριδικού πλούτου της προστατευόμενης περιοχής του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

το περασμένο Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Λεωνίδιο,  με την τελετή των εγκαινίων από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, υπό την αιγίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Η αποκατάσταση του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βασκίνας για τη μετατροπή του σε Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα, καθώς και η εγκατάσταση της Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος σε αυτό, υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις στο πλαίσιο της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
Η Τελετή έναρξης εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Κέντρου Πληροφόρησης Λεωνιδίου με τον αγιασμό και στη συνέχεια το κόψιμο της κορδέλας από κοινού από τον Πρόεδρο Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού κ. Δημήτριο Μήλιο και τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί, βραβεύσεις και παρουσιάσεις του έργου Συντήρησης Ζωγραφικού Εσωτερικού Διακόσμου και του έργου Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος του Κέντρου Πληροφόρησης.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους επισκέπτες από προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση:


Παρουσίαση έργου Συντήρησης Ζωγραφικού Εσωτερικού Διακόσμου, κ. Ιωάννης Σπανός.


 
Παρουσίαση έργου Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος από εκπροσώπους της ένωσης εταιρειών ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ/ΤΕΤRAGON LTD, κα Εύη Αλεξανδροπούλου και κ. Ανδρέα Πανίτσα.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s